Minox

Minox ontwikkelt en levert boekhoudsoftware aan accountantskantoren in het mkb. Ondanks dat zij geen marktleider is, heeft Minox wel de ambitie om te stijgen in het marktaandeel. In de markt is het belangrijk dat Minox naamsbekendheid krijgt, omdat zij met haar software in de Cloud uniek is in de markt. Er is daardoor een uitgesproken kans om zich te profileren ten opzichte van de concurrenten. Er is onderzocht hoe de naamsbekendheid kan worden vergroot, waardoor accountantskantoren zullen overstappen op Minox en waarmee het marktaandeel van Minox wordt verhoogd. Ook is er onderzocht hoe het overstappen naar Minox zo eenvoudig mogelijk kan gaan, zodat potentiele klanten geen blokkades ervaren. Het doel is van dit onderzoek is, om manieren te vinden hoe Minox groter kan worden. Dit is noodzakelijk om bestaansrecht te behouden.

In dit project is de volgende hoofdvraag opgesteld: Op welke manier(en) kan Minox haar huidige distributienetwerk van mkb-accountants- en administratiekantoren uitbreiden met minimaal 50 per jaar?

Om antwoord te kunnen geven op de onderzoeksmethode is er een kwalitatief onderzoek gehouden. Door middel van telefonische en fysieke enquêtes en interviews met medewerkers van Minox. Na kwalitatieve interviews en literatuuronderzoek zijn er aanbevelingen opgesteld waar Minox mee aan de slag kan gaan om het doel te halen van minimale groei 50 accountantskantoren per jaar.

Description

Skip to content